Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Артур Герасимов очолив делегацію Парламентської Асамблеї ОБСЄ за виборами Президента Киргизстану

Артур Герасимов очолив делегацію Парламентської Асамблеї ОБСЄ за виборами Президента Киргизстану
164971 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голосування на виборчих дільницях відбувалося 15 жовтня. До місії ПА ОБСЄ входило 37 спостерігачів з 20 країн. Україну представляли народні депутати А.Герасимов та І.Попов. Українська делегація діяла в тісній співпраці з місією ОБСЄ/БДІПЛ. В день виборів спостерігачі працювали в різних регіонах Киргизстану, після виборів делегація оприлюднить свої попередні висновки щодо перебігу виборчої кампанії та проведення голосування.

В рамках спостереження за виборчою кампанією члени делегації провели зустрічі з представниками ЦВК Киргизстану, кандидатами на посаду президента, міністерством закордонних справ, журналістами та активістами громадянського суспільства. «Як міжнародні спостерігачі, ми забезпечили додаткову прозорість виборчого процесу для громадян Киргизстану. Ми підготуємо незалежний звіт щодо виборів з оцінками та рекомендаціями щодо перебігу виборів» - зазначив А.Герасимов на брифінгу в Бішкеку.

ПА ОБСЄ направляла своїх спостерігачів на майже 150 виборчих кампаній у 30 країнах - членах ОБСЄ. Методологія спостереження базується на дотриманні зобов’язань країн-членів ОБСЄ, зафіксованих у Копенгагенському документі.

А.Герасимов є головою делегації Верховної Ради України у ПА ОБСЄ, віце-президентом економічного комітету ПА ОБСЄ та членом бюро Парламентської Асамблеї.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео