Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна звернулася до НАТО та Євросоюзу стосовно Угорщини

Україна звернулася до НАТО та Євросоюзу стосовно Угорщини
220092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська влада просить в північноатлантичного Альянсу та Євросоюзу допомоги в досить делікатному питанні. Україна хоче, аби дві могутніх міждержавних організації вплинули на угорську владу стосовно їхньої позиції в освітньому законі про освіту національних меншин. Таку інформацію повідомила віце-прем’єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Клипуш-Цинцадзе.

За її словами, угорська влада не бажає навіть обговорити гострі моменти, які викликав цей закон. Наразі країна-опонент намагається всіляко зашкодити Україні, зокрема, в отриманні допомоги та співпраці з НАТО. В Альянсі виявили занепокоєння такими діями. Тож організація хоче якнайшвидше вирішити це питання. Оскільки, на їхню думку, така поведінка угорських представників є неприпустимою та необґрунтованою.

Наразі заплановано реалізувати двосторонній діалог на міждержавному рівні. До цього діалогу Україна хоче долучити й своїх партнерів, які б могли вплинути на Угорщину. Мовляв, вони зможуть нагадати країні, що мовний закон наразі розглядає Венеціанська комісія. Тож потрібно дочекатися їхнього рішення, а тоді вибудовувати свою позицію та ставити свої вимоги.

Нагадаємо, угорська влада внесла свої корективи у рішення саміту Східного партнерства. Відтепер держави-партнери не матимуть можливості посягати на права нацменшин в освітньому питанні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео