Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тейлор Свіфт знову звинувачують у плагіаті

Тейлор Свіфт знову звинувачують у плагіаті
436834 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями Тейлор Свіфт відсвяткувала свій день народження, їй виповнилося 32. І так само днями їй знову прийшов позов до суду з причини плагіату. Не надто хороший подарунок.

Свіфт називають однією з найвідоміших співачок, особливо жанру кантрі. Вона є навіть у списку найвпливовіших людей світу.  Але її шлях в музиці не був легким. В 14 їй довелося переїхати до Теннессі, адже вона хотіла пробитися на сцену стилю кантрі. Задля цього її батько навіть перевівся до іншого офісу компанії, в якій працював. Там її дійсно помітили. Вона писала власні пісні, доносила у них своє бачення світу та життя. Це допомогло їй бути почутою кількома лейблами, але вона йшла з них, коли замість допомоги це було вже примушування робити те, що хочуть вони. Пізніше дівчина змогла випустити першу платівку, отримати кілька гучних звань і, нарешті, вийти й на світову арену.  Найбільшу популярність їй приніс п'ятий її альбом, "1989". Саме там вийшла пісня "Shake It Off", що стала найбільш успішним її треком. І вийшло так, що саме щодо неї вже не перший раз є якісь претензії. Історія дійшла навіть до суду.

Ще кілька років тому попгурт 3LW подав до суду позов щодо пісні, звинувативши співачку в тому, що два рядки були використані з їх треку "Playas Gon' Play". З їх слів, пісня Свіфт, випущена у 2014, копіює фрази з їх пісні 2001 року. Конкретно претензія була щодо рядків "players gonna play" та "haters gonna hate".

Перший позов відхилили. Фрази, подібні тим, які гурт вважає скопійованими, часто використовувалися у попмузиці. Але рішення оскаржили й днями знову Тейлор отримала звинувачення у плагіаті. Дівчина намагається довести, що його немає, адже це просто загальновідомі популярні фрази. Але позивачі відступати не хочуть.

Тепер на Свіфт чекає суд присяжних та його розгляд двох пісень. Поки що дати розгляду ще немає. Але суддя вважає, що це правильне рішення, давати вирішувати не одній людині, а колегії присяжних.

Чи не постраждає після цього Тейлор та її кар'єра – сказати складно. Потрібно дочекатися рішення. Але сподіватимемося, що все закінчиться щасливо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео