Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Благодійний фонд Леонардо ДіКапріо підозрюють у масштабних фінансових махінаціях

Благодійний фонд Леонардо ДіКапріо підозрюють у масштабних фінансових махінаціях
189453 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 3,5 мільярди американських доларів – саме така астрономічна сума, за даними Міністерства юстиції США, безслідно зникла з благодійного фонду оскароносного актора Леонардо ДіКапріо «Leonardo DiCaprio Foundation», головою правління якого є сам Лео. Вищезазначені кошти могли бути використані для відмивання після зникнення аналогічної суми з малайзійського фонду розвитку країни ще у 2014-му році.

Варто відзначити, що організація ДіКапріо неодноразово отримувала значні пожертви від вищезазначеної організації. До того ж, актор знаходиться у вельми дружніх стосунках із фінансистом установи Джоном Лоу, котрого, до речі, й звинувачують у розкраданні фондових фінансів. Крім того, Лоу є сусідом Лео на Голлівудських пагорбах і фінансистові навіть виражалася подяка у фінальних титрах трагікомедії Мартіна Скорсезе «Вовк з Уолл-Стріт», у котрій ДіКапріо грав головну роль маніакального брокера, який не зупиниться ні перед чим, аби заробити ще один додатковий долар.

Чергова компанія, замішана у скандалі - «Red Granite Pictures», чиї активи ФБР вже заарештовувало через підозру у чисельних фінансових махінаціях - взагалі продюсувала зазначений вище фільм. З її топ-менеджерами, до речі, Леонардо теж дружить, а головний офіс «RGP» знаходиться в одній будівлі з ще однією компанією актора – «Appian Way».

Чи є усі ці факти одним великим суцільним збігом обставин, сказати важко. Але американське Міністерство юстиції вимагає перевірити фінансову діяльність фонду ДіКапріо, аби зрозуміти, яку суму пожертв організація дійсно витрачає на доброчинність.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео