Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Відомий грецький співак Деміс Руссос в ніч на понеділок пішов із життя у віці 68 рок

Новини України: Відомий грецький співак Деміс Руссос в ніч на понеділок пішов із життя у віці 68 рок
132536 ПЕРЕГЛЯДІВ

Деміс Руссос (справжнє його ім’я Артеміос Руссос) народився влітку 1946 року в місті Олександрії в Египті, де його батько працював архітектором за контрактом.


Деміс Руссос (справжнє його ім’я Артеміос Руссос) народився влітку 1946 року в місті Олександрії в Египті, де його батько працював архітектором за контрактом. Сім’я Деміса Руссос була музичною, мати була співачкою, а його батько грав на гітарі.
У 50-х роках через Суецьку кризу забезпечена родина Руcсос вирішила залишити все майно і повернутися до рідної Греції.
Деміс здобув освіту в Музичному коледжі в Афінах, де вчився грати на органі, трубі та контрабасі. У середині 60-х років грав і у різних групах у готелях та на кораблях, розважаючи туристів. У цих групах він виступав трубачом або басистом. Але тільки в групі «We Five» Деміс продемонструвати співочі здібності.
Разом з іншими музикантами Денім Руссос заснував «Aphrodite’s Child», а після військового перевороту в 1968 році група оселилася в Парижі, де прославилася завдяки пісні «Rain&Tears». Через 3 роки Деміс вирішивши покинути гурт і зайнятися сольною кар’єрою. Відомо, що перший сольний альбом, що має назву «On The Greek Side Of My Mind» вийшов восени 1971 року, в через півроку вийшов другий сингл «No Way Out», який зазнав невдачі. Але третій сингл «My Reason» Деніма став світовим хітом 1972 року.
Наступний сольний альбом записаний у 1973 року. Саме тоді Деміс Руссос опинився на вершині кар’єрного успіху та виступав по вьому світу з концертами. Через рік під час першого концерту в нідерландському залі «Ahoy» в Роттердамі він виконав вперше сингл «Someday Somewhere», а ще через рік три альбоми «Souvenirs», «Руссоса Forever And Ever» та «My Only Fascination» очолили десятку найкращих альбомів в Англії.
У 70-х роках популярність Деніма Руссоса була настільки велика, що його ім’я за кількістю проданих записів потрапило до Книги Гіннесса.
У липні 1985 він, будучи дико знаменитим, летів до Риму на літаку і був захоплений терористами разом з іншими пассажирами. Деміса Руссоса тиждень протримали у Бейруті у полоні.
Всього на його рахунку трохи менше 30 пластинок, які й дотепер користуються популярністю по усьому світі. Артист майже завжди гастролював і концерти з його участю збирали величезну публіку в багатьох країнах світу. Співак також відомий як автор бестселерів. Найвідомішою є книга, що має назву "Як я зміг схуднути", в якій Денім Руссос розповів про фантастичну методику схуднення, якою сам користувався. Вночі 26 січня Деміс Руссос пішов з цього світу. Він три рази був одружений і має сина Сірілл та доньку Емілі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео