Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Міст шпигунів» уже в кінотеатрах країни

133962 ПЕРЕГЛЯДІВ

Холодна війна завершилася чи не півстоліття тому, а нові факти про події тих років виявляються і зараз. Ні для кого не секрет, що нерідко ворожі одна до одної держави засилали своїх шпигунів на чужі території. Історія Джеймса Донована, бруклінського адвоката, котрий, виконуючи свій професійний обов’язок, змушений захищати іноземця. Підзахистним Донована стає Рудольф Абель, якого звинувачують в тому, що він шпигун ворожого Радянського Союзу. Більше того, після того, як росіяни взяли в полон військового американської авіації, котрий пілотував літак – розвідник U2, перед адвокатом стоїть майже нереальне завдання – домовитися про те, щоб росіяни звільнили пілота Френсіса Гері Пауерса.

Такий сюжет фільму «Міст шпигунів», режисером якого став Стівен Спілберг, а головна чоловіча роль дісталася Тому Хенксу.

Цікаво, що шпигуна Рудольфа Абеля виявили зовсім випадково. Він розплатився за газету спеціальною шпигунською монеткою по необачності. В монетках були заховані шифри від КДБ. Закінчується фільм обміном полонених на Гліникському мості в столиці Німеччини Берліні, який через те, що тут Росія та Америка обмінювали своїх шпигунів назвали «Мостом шпигунів».

Сюжет фільму заснований на реальних подіях. А геніальний Спілберг зробив його настільки реалістичним, що глядач вірить, у минулому все відбувалося саме так.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео