Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Led Zeppelin відстоюватимуть своє авторське право у суді

Led Zeppelin відстоюватимуть своє авторське право у суді
53936 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відомий гурт Led Zeppelin змушений буде відстоювати свою правоту у суді — колектив звинуватили у плагіаті. У Лос-Анджелесі повідомили, що суд над музикантами Робертом Плантом і Джиммі Пейджем відбудеться 10 травня 2016 року.

Американський гурт Led Zeppelin звинуватили у плагіаті — претензії до лідерів рок-колективу мають учасники маловідомого в Америці гурту Spirit, які поскаржилися, що один з найвизначніших хітів “Цеппелінів” "Stairway to Heaven" - це копія їхньої пісні "Taurus". На користь своїх доводів музиканти “Спіріт” доводять, що їхня пісня вийшла на три роки раніше за відомий хіт американського рок-гурту.

Суддя окружного суду Лос-Анджелеса визнав, що між обома піснями є певна схожість, однак остаточне рішення буде винесене 10 травня. Самі Led Zeppelin заперечують можливість крадіжки композиції, пояснюючи, що обидві пісні будуються на певній послідовності акордів, що є притаманною багатьом рок-пісням.

Як відомо, у 60-х роках Led Zeppelin і Spirit виступали на одній сцені, після цього, як розповідають учасники Spirit, учасники відомого гурту взяли за основу свого хіта пісню "Taurus".


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео