Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Найбільша колекція речей Монро, Черчілля та Гітлера надійде у продаж

Новини України: Найбільша колекція речей Монро, Черчілля та Гітлера надійде у продаж
185314 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колекція рідкісних пам’яток – особистих речей відомих людей на суму близько 10 мільйонів фунтів стерлінгів буде проданою з метою зібрати гроші на благодійність.


Колекція рідкісних пам’яток – особистих речей відомих людей на суму близько 10 мільйонів фунтів стерлінгів буде проданою з метою зібрати гроші на благодійність. Колекціонер Девід Гейнсборо Робертс з Джерсі все життя провів збираючи унікальні речі – від бюстгальтера Мерилін Монро до картин Вінстона Черчілля.
Він розповів: «Я колекціоную вже протягом багатьох років. Мені зараз 70, я не маю ні дружини, ні дітей. Я подумав, що я повинен продати речі з користю». Пан Гейнсборо Робертс сподівається, що гроші, виручені за його колекцію, допоможуть людям. «Колекція, яка найбільше пов’язана зі знаменитостями, включає в себе зброю з фільму «Біллі Кід» (американського вестерну 1930-го року), картини Вінстона Черчілля та Адольфа Гітлера, а також сукні Мерилін Монро», - поділився колекціонер. Оскільки він не має близьких родичів, Робертс не хоче, аби сторонні люди нишпорили в його маєтку та розпродали речі за набагато меншими цінами, ніж вони коштують.
Аукціон відбудеться наступного року і буде приурочено до 90-річчя з дня народження Мерилін Монро, тому деталі її гардеробу підуть за шалені гроші.
Гейнсборо Робертс розповідає, що у нього є багато речей, на яких залишили свій підпис Адольф Гітлер та інші представники Третього Рейху. Проте колекціонер впевнений, що аукціонні будинки Великобританії не виставлять на продаж лоти, які мають стосунок до нацистського періоду. Проте за них можна виручити великі гроші під час приватних торгів.
Кошти, отримані на аукціоні, перейдуть до ряду благодійних організацій Джерсі, у тому числі й Jersey Heritage Trust – організації, яка займається охороною історичних місць, музеїв та публічних архівів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео