Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Фільм «Американський снайпер» на вершині рейтингу касових зборів

Новини України: Фільм «Американський снайпер» на вершині рейтингу касових зборів
106151 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стрічка «Американський снайпер» у прокаті США перевищила дохід у $90 мільйонів. Це рекорд для відкриття фільму в січні.


Стрічка «Американський снайпер» у прокаті США перевищила дохід у $90 мільйонів. Це рекорд для відкриття фільму в січні. Минулого тижня «Американський снайпер» був номінований одразу на шість Оскарів.
Режисером військової біографічної драми виступив Клінт Іствуд, а зіркою фільму став відомий американський актор Бредлі Купер, який зіграв Кріса Кайла – піхотинця, снайпера.
На другому місці рейтингу касових зборів – комедія «Весільний знавець», яка зібрала 21 мільйон доларів. Незважаючи на не надто схвальні відгуки критиків, стрічка все ж досягла значного успіху на відкритті. Британський сімейний фільм «Пригоди Паддінгтона» посів третє місце з 19 мільйонами доларів. Четверте місце отримав сіквел «Ліам Нісон», який був номером один минулого тижня. На п’ятому місці опинилася британсько-американська історична драма «Сельма», яка розповідає про Мартіна Лютера Кінга та боротьбу за громадянські права афроамериканців у США. Фільм «Сельма» - двічі номінований на Оскар.
Наприкінці минулого тижня «Американський снайпер» знаходився на 21 місці рейтингу, проте зумів підстрибнути до першого місця, незважаючи на обмежений випуск. На даний момент цей фільм вважають найуспішнішим у кар’єрі Клінта Іствуда як режисера. Стрічка перегнала касові збори початкової трансляції фільму Іствуда «Гран Торіно» 2008 року.
Бредлі Купер, виконавець головної ролі, був номінований на Оскар за кращу чоловічу роль у фільмі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео