Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Американські продюсери склали список головних серіалів та фільмів 2014 року

Новини України: Американські продюсери склали список головних серіалів та фільмів 2014 року
105974 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головним тріумфатором минулого року став фільм «Бердмен».


Головним тріумфатором минулого року став фільм «Бердмен». Прогнозували, що фаворитом премії стане «Отроцтво» режисера Річарда Лінклейтера. Результати шокували публіку і голосування все ж таки не підтвердили прогнози. Нагадаємо, що премія Гільдії продюсерів США має вагоме значення, так як на протязі семи років фільм року за версією продюсерів США незмінно отримував «Оскар» за кращий фільм року. Але на відміну від премії «Оскара», продюсери Сполучених Штатів Америки нагороджують тільки «кращих» в цілому і немає поділу на спец ефекти, сценарій, режисуру та акторську гру.
Фільм «Отроцтво», який став переможцем «Золотого глобуса», був головним претендентом на цю нагороду, однак приз дістався стрічці Алехандро Гонсалеса Іньярріту «Бердмен», що зробило боротьбу за головний приз «Оскару» ще гострішою. Позаду «Бёрдмен» залишив такі хороші фільми як: «Готель« Гранд Будапешт»», «Зникла» та «Снайпера».
Кращий анімаційним фільмом визнали «Лего». Йому вдалося обійти «Місто героїв» розробки компанії «Disney» та творіння «DreamWorks» - «Як приручити дракона 2». Такий результат був дуже несподіваний, адже загальновизнаний хіт на «Золотому глобусі» програв і не отримав, навіть, номінацію на «Оскар». Таке рішення стало найбільш обговорюваним.
Кращим драматичним серіалом визнали критики США «У всі тяжкі». Цей серіал завершився в минулому році, тому те, що саме він отримав цю премію, було очевидним.
Кращим комедійний серіал є «Помаранчевий - хіт сезону». Цьому телешоу вдалося обійти «Теорію великого вибуху» та «Американську сімейку». Відомо, що на «Золотому глобусі» він нагород не здобув. «Оскар» телепроекти не нагороджує.
Найкращим міні-серіалом американські продюсери США визнали «Фарго». Він заснований на фільмі братів Коенів, що має однойменну назву. Серіал з Мартіном Фриманом з першого сезону став лауреатом премії «Золотого глобуса», а також удостоївся премії Гільдії продюсерів. Ця нагорода демонструє рідкісний збіг результатів обох премій. У номінації йому вдалося подолати «Шерлока» з Мартіном Фриманом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео