Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Іграшку персонажа «Зоряних війн» продано за $27 тис

Іграшку персонажа «Зоряних війн» продано за $27 тис
26674 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фігурка-іграшка мисливця за головами, персонажа фантастичної кіносаги «Зоряні війни», Боба Фетта, була виставлена на аукціоні її власником Крейгом Стівенсом з Лондону.


Фігурка-іграшка мисливця за головами, персонажа фантастичної кіносаги «Зоряні війни», Боба Фетта, була виставлена на аукціоні її власником Крейгом Стівенсом з Лондону. Він є колишнім головою британського фан-клубу «Зоряних Воєн». Стівенсон купив іграшку ще в 1990 році за 75 доларів. Інші 69 пам’ятних речей із фільму були продані за загальну суму 35 тисяч доларів на аукціоні в Англії.
Продавець іграшки має ще 10000 експонатів у своїй колекції. Він розповів: «Я був одним з тих дітей, які шикувалися в чергу, щоб побачити «Зоряні війни», коли вони вперше вийшли у 1977 році. Цей фільм справив величезний вплив на мене. Я почав збирати все, що мало стосунок до «Зоряних Воєн» і продовжую це робити й до сьогодні».
Фігурка Боба Фетта, вироблена британською іграшковою компанією «Palitoy», вважається однією з усього лише чотирьох таких іграшок, які знаходяться в ідеальному стані. Крейг Стівенсон вирішив продати експонат, щоб заробити грошей на свій новий будинок. У якості рекламної компанії він звернувся до потенційних покупців: «Ви тільки подумайте, що матимете коробку з іграшкою, яка коштує, як цілий будинок». Стівенсон висловив сподівання, що фігурка, придбана анонімним покупцем на Інтернет-аукціоні, дістанеться гарному колекціонерові, який буде піклуватися про неї та берегти так само, як і він.
Експерт Кеті Тейлор сказала: «Ми дійсно отримуємо багато іграшок, які можна продати за великі гроші, але це перша колекція «Зоряних Воєн», яка коли-небудь була в нас, що має таке значення».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео