Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Річард Глацер помер, дочекавшись «Оскару»

Річард Глацер помер, дочекавшись «Оскару»
79686 ПЕРЕГЛЯДІВ

Трагічна втрата для кіномистецтва – помер відомий режисер і сценарист Річард Глацер


Трагічна втрата для кіномистецтва – помер відомий режисер і сценарист Річард Глацер. У 2011 році він дізнався, що невиліковно хворий. У нього діагностовали бiчний амiотрофічний cклероз – ураження рухових нейронів, через що режисер останні роки життя провів у інвалідному кріслі.
Останньою мрією Глацера було зняти фільм. На церемонії вручення Оскар, на яку режисер так і не зміг потрапити, хоча дуже цього хотів (20 лютого його було госпіталізовано з хворобою дихальних шляхів) Джуліана Мур розповіла: коли вони дізналися про хворобу Річарда, запитали його, чим він хоче зайнятися у ще відведений йому час. Глацер не мав наміру подорожувати, аби побачити світ, чого свого часу так і не встиг зробити. Він хотів зняти фільм. І зробив це, разом із режисером Уошем Уестмолендом! Остання режисерська робота Глацера «Все ще Еліс» стала оскароносною. Головна героїня, Джуліана Мур, отримала «Оскар» за найкращу жіночу роль. І мрія режисера здійснилася.
Під час церемонії у лікарні з Глацером були його друзі та колеги, що приїхали підтримати його. Гамірно святкуючи перемогу, вони навіть наполохали медсестер. Ті вирішили, що пацієнту погано, а, насправді, він радів.
Річард Глацер помер у віці 63 років у Лос-Анджелесі. Серед його відомих картин також «Останній із Робін Гудів» (2013), «Педро» (2008), «Пятнадцятирічна» (2006), «Підсос» (2001).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео