Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Клінта Іствуда - великий ювілей

У Клінта Іствуда - великий ювілей
159653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Один з найвідоміших акторів американського та світового кінематографу Клінт Іствуд відзначив ювілей. 31 травня акторові, який проявив себе у багатьох творчих амплуа, виповнилося 85 років.


Американський актор та режисер Клінт Іствуд відзначає важливу дату у своєму житті – йому виповнилося 85 років. У своєму поважному віці зірка веде активний спосіб життя і не збирається відпочивати на пенсії.
Клінт Іствуд розпочав свою акторську кар’єру у 60-х роках, знімаючись у популярних тоді вестернах. А вже у 1968 році актор відкрив власну кіностудію, де створював свої фільми.
Перша справжня популярність до Клінта Іствуда прийшла у 1964 році після картини «За пригорщу доларів». А одну з найбільш вдалих робіт у якості режисера Іствуд створив вже у віці 74 років – це був оскароносний фільм «Крихітка на мільйон доларів».
Загалом п’ять фільмів, у створенні яких брав участь Клінт Іствуд, отримали нагороду «Оскар». А як режисер він зняв понад 30 картин.
Клінт Іствуд обіцяє не зупинятися не досягнутому і продовжити займатися улюбленою справою.
Крім акторської та режисерської діяльності Іствуд опановує й інші галузі суспільної активності. Так, він протягом двох років – з 1986 до 1988, був мером каліфорнійського міста Кармел, а за свої заслуги отримав звання командора ордена Почесного легіону третього ступеня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео