Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: Девід Култхард поставив під сумнів вибір пілотів команди Формули-1 "Торро Россо"

Новини спорт: Девід Култхард поставив під сумнів вибір пілотів команди Формули-1 "Торро Россо"
211801 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знаменитий у минулому гонщик Формули-1 із Шотландії Девід Култхард, гадає, що колектив "Торро Россо" може отримати певні проблеми під час доопрацювання свого боліда для змагань на 2015 рік.


Знаменитий у минулому гонщик Формули-1 із Шотландії Девід Култхард, гадає, що колектив "Торро Россо" може отримати певні проблеми під час доопрацювання свого боліда для змагань на 2015 рік. Це має трапитися за словами Култхарда, із-за нестачі у колективі досвідченого гонщика, який міг би обслуговувати інженерів якісним зв’язком.
Для найкращих автоперегонів планети цей сезон стане тільки другим з такою новизною, як турбомотори. Тому більшість колективів має великий потенціал для покращення своїх технологій. Однак команді "Торро Россо" доведеться провести цей сезон із двома новачками Формули-1 юним Максом Ферстаппеном та Карлосом Сайнсом-молодшим. Також Ферстаппен до цього року провів лише 1 повний сезон серед професійних гонщиків в іншій лізі.
Команда продовжила взятий раніше курс на довіру молодим спортсменам та на їх розвиток , однак шотландець Девід Култхард має свою думку на це – він гадає, що результат наступного року для "Торро Россо" може стати провальним: "Конструктори та інші працівники постійно шукають шляхи для розвитку автомобіля, але для цього їм потрібно мати достойного та досвідченого гонщика за кермом. Команді необхідно домогтися ефективної взаємодії між пілотом, фахівцями з аеродинаміки і головним інженером, причому ця співпраця має особливе значення".
При всій повазі до молодих пілотам, їм тільки належить отримати мінімальний набір знань, тому оптимальним складом для команди було б поєднання новачка з досвідченим гонщиком. Однак "Торро Россо" має інший формат побудови свого колективу – вони розвивають недосвідчених спортсменів аби в майбутньому, якщо у них все вийде, отримати максимальну користь від своїх клієнтів".
Шотландець також розповів, що колективу можливо прийдеться прибігти до зміни брифінгів задля покращення роботи молодих пілотів та отримання від них ефективнішої інформації: "Їм потрібно підійти до брифінгів, навчання та розвитку гонщиків з іншого боку, якщо хочуть отримати із цього процесу більшого. Великий плюс від досвідченого пілота – це те, що він буде знати над чим потрібно працювати, на відмінну від молодих спортсменів".
Нагадаємо, що "Торро Россо" планували виступати у 2015 році в такій парі пілотів: Ферстаппен та Данило Квят, але Квят знадобився команді "Ред Булл Рейсінг".

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео