Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: Гравець БК "Ферро" розповів про свої високі результати у цьогорічних змаганнях

Новини спорт: Гравець БК "Ферро" розповів про свої високі результати у цьогорічних змаганнях
79495 ПЕРЕГЛЯДІВ

Свою переможну серію в баскетбольній Суперлізі продовжив "Хімік", котрий отримав 19 позитивний матч підряд, їх суперниками були "Ферро".


Свою переможну серію в баскетбольній Суперлізі продовжив "Хімік", котрий отримав 19 позитивний матч підряд, їх суперниками були "Ферро". Рахунок більш ніж розгромним був 106 на 63. Однак у суперників черговий солідний матч провів один із кращих баскетболістів нинішнього чемпіонату Макс Конате, котрий відзначився дабл-даблом. Зараз гравець має у своєму доробку середні показники 10,4 підбирання за гру, що робить колоритного донеччанина, у якого батько родом із Буркіна-Фасо, кращим баскетболістом Суперліги на підборах. Окрім цього Макс посідає другий рядок серед бомбардирів чемпіонату з 19,5 очок за гру.
Сам Конате розповів, що на його думку може являтися чинником прогресу у нинішньому сезоні: "Моя велика кількість набраних очок – це за рахунок партнерів. Хлопці віддають мені свою довіру, а я їм говорю дякую за рахунок самовіддачі, боротьби за кожне підбирання – тобто роблю все можливе аби принести колективу допомогу. Мені подобається нав’язувати боротьбу під кільцем, це моє. А 2-й чинник - тренер Большаков, який є дуже хорошим фахівцем. Він почав використовувати мене на позиції 4 номера, де я відчуваю себе комфортно. Завдяки його манері організовувати тренування і вести гру я зумів краще розкритися. Він мені демонструє різні нові обіграні, я їх стараюся додати в свій арсенал. Хоча мене все одно не влаштовує статистика (сміється), але я радий, що маю змогу для тренувань та прогресу".
Про пошкодження спини: "У минулому сезоні велику частину пропустив із-за пошкодження спини. Зараз я приділяю їй багато часу – закачую в тренажерному залі та довго розтягуюсь перед тренуваннями".
Про свій невдалий досвід в "Донецьку": "На той час у клубу був дуже міцний склад, лише одним приміром може стати Сонгайла, котрий 7 років захищав кольори команд НБА. Це був мій конкурент на позиції. Крім того були й американці. До позитивних моментів я можу записати собі те, що я отримав від цих гравців чимало досвіду. Наприкінці минулого сезону я повернувся в "Донецьк", котрим вже керував Валерій Плеханов. Він був моїм наставником в юнацьких лігах. Тоді я почав отримувати більше ігрового часу, але все одно не мав таких можливостей, як в "Ферро".
Про шанси пограти в збірній: "Неймовірного бажання потрапити саме тільки в збірну – не маю, але мені буде приємно його отримати".

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео