Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини Спотру: Гравець БК "Київ" Павло Крутоус вважає покращення своєї гри підсумком від’їзду інозем

Новини Спотру: Гравець БК "Київ" Павло Крутоус вважає покращення своєї гри підсумком від’їзду інозем
79537 ПЕРЕГЛЯДІВ

В українському баскетболі цьогорічний спад рівня гри має не тільки негативні відтінки – наставники практично усіх команд почали після від’їзду легіонерів давати набагато більше часу українським баскетболістам, що дає їм можливість розвиватися і прогресувати.


Гравець БК "Київ" Павло Крутоус вважає покращення своєї гри підсумком від’їзду іноземців
В українському баскетболі цьогорічний спад рівня гри має не тільки негативні відтінки – наставники практично усіх команд почали після від’їзду легіонерів давати набагато більше часу українським баскетболістам, що дає їм можливість розвиватися і прогресувати. Не є виключенням із цих правил і форвард БК "Київ" Павло Крутоус. У цьому сезоні наставник Деян Прокіч випускає свого гравця по 30 хвилин в середньому за матч.
Сам Павло вважає, що головним фактором отримання такого великого часу, являється ухід з команди іноземних баскетболістів: "Прихід Прокіча став важливим нюансом для мого розвитку, але важливіший фактор – це від’їзд легіонерів. Раніше спеціалісти робили ставку на інших спортсменів крім українських. Деян мав досвід тренувань дубля клуба, тому він вже раніше робив ставку на українську молодь, а зараз деякі результати почала давати молодь у Суперлізі".
Про свою гарну форму, за рахунок якої Павло посідає дев’яте місце у бомбардирській гонитві чемпіонату: "Раніше не мав стільки часу на паркеті, а зараз почав грати важливу роль у команді. У нашому колективі всі допомагають один одному – ми єдине ціле. Оскільки у клубі ротація невелика, тому нам приходиться кожну зустріч відпрацьовувати на межі можливостей. Можливо, зараз показую найкращу форму, але на цьому не можна зупинятися, потрібно бути кращим серед усіх".
Про покращення відсотку влучань із-за дуги: "Щороку працюю - просто в минулому сезоні вдавалося зробити 2-3 кидка за гру і був невисокий відсоток реалізації. А на цей раз вже почав забивати. Кожне попадання приносить більше впевненості. І в цьому сезоні у нас стало багато кидкових тренувань, багато працюємо саме над завершенням атак, тому що тренер розуміє, що це одна із головних речей в баскетболі".
"Найбільший акцент при заняттях роблю на розвиток мислення на майданчику і звісно ж над захистом. Не забуваємо працювати над дриблінгом, у більшості моментів працюємо з ігровими елементами. До сезону потрібно більше працювати над фізичною формою, а зараз потрібно покращувати командні схеми. Кожного разу нас розділяють на 2 групи: в одній займаються маленькі баскетболісти, а в іншій великі. В обох групах гравці працюють над слабкими сторонами", - повідомив Крутоус про свій та командний тренувальний процес.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео