Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ФІФА вперше застосувала систему відеоповторів під час футбольного матчу в Італії

ФІФА вперше застосувала систему відеоповторів під час футбольного матчу в Італії
189443 ПЕРЕГЛЯДІВ

Джанні Інфантіно – президент Міжнародної федерації футболу – позитивно оцінив впровадження знакової для футбольного світу спортивної інновації у вигляді системи відеоповторів, котру раніше під час матчів ще ніколи не застосовували. Історична подія сталася у момент проведення товариського поєдинку між збірними колективами Франції та Італії.

Яскрава зустріч між командами завершилася на користь французьких футболістів, котрі перемогли своїх італійських опонентів з рахунком 3:1. Варто відзначити, що система відеоповторів, котра тоді використовувалася в автономному режимі, встигла допомогти арбітру швидко розібратися з декількома непростими спортивними моментами на футбольному полі, зокрема, доцільністю призначення пенальті.

Як зазначив сам Джанні Інфантіно, спортивний світ не стоїть на місці та постійно змінюється, через що прийшов час і для впровадження системи відеоповторів. Глава ФІФА додав, що, хоч інновація і не може вирішити кожну з численних проблем, які виникають під час матчів, вона здатна оперативно вказати на конфліктний момент, через що рішення у ключовий момент поєдинку буде прийняте не тільки швидко, а й справедливо.

Триватимуть тестування системи відеоповторів біля двох років. Інновація вже схвалена Міжнародною радою футбольних асоціацій.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео