Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Результати групового етапу Ліги Чемпіонів

Результати групового етапу Ліги Чемпіонів
135927 ПЕРЕГЛЯДІВ

     7 грудня завершився груповий етап головного клубного турніру Старого Світу, тож тепер можна підбивати підсумки. Шістнадцять команд з шести країн будуть боротися за трофей у 2017 році, з яких чотири в новітній історії вже перемагали у цьому турнірі. До того ж, «Реалу» належить і абсолютний рекорд за весь час існування змагань: 11 разів королівський клуб виборював золоті медалі.

     Три місяці, 192 зіграні поєдинки та 276 забитих м'ячів – такий показник групового етапу 2016 року. Найрезультативніша гра прийшлася на матч п'ятого туру між «Борусією» з Дортмунду та «Легією»: у ній було забито аж 12 м'ячів, що стало абсолютним рекордом розіграшів Ліги Чемпіонів. А ось найбільша кількість голів без відповіді дісталася у ворота «Селтіка». На виїзді шотландці вже у першому турі пропустили від каталонської «Барселони» аж сім м'ячів, не зумівши відповісти ні разу.

     Активні досягнення записали до себе мадридський «Атлетіко», «Копенгаген» та «Ювентус», за шість матчів пропустивши лише по два голи, а ось абсолютним рекордсменом з влучних ударів стала дортмундська «Борусія» - 21 забитий м'яч. Що ж стосується антирекордів, то їх творцями стали «Селтік» та «Динамо Загреб» - дії воротарів шотландців призвели до 16 пропущених голів, а хорвати, як не старалися, жодного за увесь груповий етап забити не змогли.

Сім команд завершили осінньо-зимову частину турніру без перемог, а шість – без поразок, при цьому дві з них – «Атлетіко» та «Барселона» - здобули більш всього очок – 15.

     Що ж стосується особистих досягнень, то знов відмітився Мессі. Аргентинський нападник у п'яти іграх забив десять голів; далі у трійці лідерів – Кавані та Левандовські – шість та п'ять м'ячів відповідно.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео