Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Легенда: Олександр Шовковський завершив спортивну кар’єру

Легенда: Олександр Шовковський завершив спортивну кар’єру
54792 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Чутки про те, що легендарний воротар київського «Динамо» Олександр Шовковський завершує кар'єру футболіста, знайшли своє підтвердження, в тому числі – й безпосередньо від самого гравця. Про це він повідомив спочатку тренеру та одноклубникам одразу після завершення поєдинку «Динамо» - «Шахтар», подякувавши усім за багаторічну плідну співпрацю. Як прокоментували це рішення фанати, новина не стала неочікуваною, втім, це не може зменшити смуток, адже разом з Шовковським йде й ціла епоха столичної команди.

     Олександру Шовковському належить багато рекордів як на внутрішній арені, так і міжнародного рівня. Голкіпер біло-синіх став першим гравцем, який провів понад ста матчів за українську команду на європейській арені, рекордсмен по кількості ігор за київське «Динамо» та гравець, який провів найбільшу кількість матчів у вищій лізі України.

     Чотирнадцять разів у складі киян Шовковський ставав Чемпіоном України, одинадцять разів здобував Кубок та шість разів – Суперкубок України. Ще чотири трофеї – Кубку чемпіонів співдружності, тож 35 нагород вищої проби – така кількість у командному заліку голкіпера.

     Особистий музей трофеїв легендарного воротаря прикрашають дев'ять нагород кращого кіпера країни, два титули найкращого футболіста України та звання найкращого воротаря пострадянського простору.

     На міжнародній арені Олександр Шовковський був відзначений нагородою найкращого голкіпера світу з відбиття пенальті, яку він отримав у 2006 році, не пропустивши жодного м'ячу з серії післяматчевих одинадцятиметрових, та титул кращого воротаря Ліги Європи сезону 2010/2011 років.

     У 1999 році Шовковський номінувався на найпрестижнішу нагороду світового футболу – Золотий М'яч.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео