Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вкотре найкращий: Роналду отримав Золотий М’яч

Вкотре найкращий: Роналду отримав Золотий М’яч
81679 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Нападник збірної Португалії та мадридського «Реалу» Кріштіану Роналду все ж таки отримав найпрестижнішу нагороду світового футболу, якою відзначають найкращого футболіста року – Золотий М'яч. Ця нагорода стала вже четвертою цього роду для португальського нападника, та восьмою – разом з чотирма Золотими бутсами.

     Головним конкурентом для Роналду, як і в останні декілька років, став аргентинець Ліонель Мессі, який захищає кольори каталонської «Барселони», але цього року Мессі виявився другим. Цікаво, що останні шість років боротьба за Золотий М'яч відбувається саме між цими двома гравцями, а зі списку трійки претендентів з 2010 року лише двоє футболістів не входили до складу іспанських команд – це Френк Рібері у 2013 та Мануель Ноєр у 2014, які обидва виступають за «Баварію».

Саме через це велика кількість вболівальників відзначає, що нагородження Золотим М'ячем вже давно втратило будь-яку цікавість. Втім, навмисно це було зроблено, чи ні, цього року деяка інтрига знов повернулася. Справа в тому, що незадовго до вручення нагороди організатори покликали Роналду на фотографування для обкладинок видання, де він мав позувати з трофеєм – футбольна спільнота відреагувала на це спокійно: за клубні досягнення, виступ на Євро-2016 та за особистими показниками для більшості було зрозуміло, що саме португалець буде першим. Втім, за день до церемонії, у керівництві «Реалу» повідомили, що Роналду не буде присутнім на нагородженні, через що фанати значно оживилися, гадаючи, хто ж тоді отримає почесну премію. Однак, коли у залі серед запрошених гостей був помічений й Кріштіану, усі питання відпали.

     Переможця привітали одноклубники, видатні футбольні діячі та головний конкурент – Ліонель Мессі, який відзначив, що цього року Роналду показав кращий футбол, тож його перемога цілком заслужена.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео