Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: Селекціонер запорізького "Металурга": "Селекціонеру взагалі важко не повинно бути"

Новини спорт: Селекціонер запорізького "Металурга": "Селекціонеру взагалі важко не повинно бути"
185291 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після 17 років праці в Бельгії, Олександр Штелін тільки пів року тому назад повернувся до України і став селекціонером місцевої команди із Запоріжжя – "Металурга".


Після 17 років праці в Бельгії, Олександр Штелін тільки пів року тому назад повернувся до України і став селекціонером місцевої команди із Запоріжжя – "Металурга". Пан Олександр за своє життя відробив у багатьох місцях. Починав він у групі київського "Динамо", пізніше почав тренувати команди Грузії, Молдови ,Тунісу та київського "ЦСКА". Попрацював у нижчих футбольних лігах Бельгії наставником, а потім був скаутом та помічником у "Льєжі".
Штелін поділився інформацію з приводу втрати важливих гравців запоріжців (Матяжа, Боровика, Коротецького, Прийомова та Сахневича): "Є купа причин із-за яких припинилися наші перемовини із цим рядом спортсменів. Погано, що вони про це не були попередженні, але так сталося. Люди, які мали проінформувати футболістів, отримали ще в додаток мету знайти нового наставника і, мабуть, попередження цієї п’ятірки відійшло на другий план. Однак ця група повинна зберігати свої професійні навички і за рахунок їх, вони зможуть заграти на високому рівні в інших командах".
Головний екс-селекціонер запоріжців Олександр Томах вибрав певний шлях для клубу, при якому тренері будуть відповідати тільки за заняття з футболістами, пошуки гравців – буде оминати їх. Штелін повністю підтримав такий акцент Томаха: "Підтримую такий напрямок. Але аби це спрацювало у повній мірі, треба кілька факторів головним із них має стати фактор філософії гри. Тобто за рахунок неї, до клубу підбиралися потрібні футболісти. Оцінку гравця на якого впав зір, має спів ставляти група людей, а не один головний тренер".
Про філософію "Металурга": "Якщо говорити про 1 коло чемпіонату, то говорити про філософію гри було б занадто самовпевнено. Природно, були гарні ігри і відмінні ігрові епізоди, але не було якоїсь цілісності. Пропоную не продовжувати розвивати тему філософії гри. Найчастіше це лише красивий журналістський штамп, який кожен тлумачить як хоче. Для того щоб у команди з’явилася ось ця філософія, потрібен підбір якісних футболістів".
"Селекціонеру взагалі важко не повинно бути. Однак в моєму випадку є трудність, вона пов’язана із-за того, що ніхто із нас не знає хто прийде на тренерський місток. Знаю тільки, що майбутній спеціаліст отримає боєздатний склад: по 2 людини на кожну позицію", - підсумував Штелін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео