Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: Давід Алаба один з кращих лівих захисників світу

Новини спорт: Давід Алаба один з кращих лівих захисників світу
53087 ПЕРЕГЛЯДІВ

Давід Алаба у свої 22 роки є одним з кращих флангових захисників. Навіть припускати безглуздо, як це йому вдалося.


Давід Алаба у свої 22 роки є одним з кращих флангових захисників. Навіть припускати безглуздо, як це йому вдалося. На поле Алаба затуманює нам свідомість, оскільки вірити в настільки надійну гру знаючи, що йому всього лише 22 - неможливо. Але ж він уже і в збірній шороху наробив, навіть пенальті виконувати довіряють. Боюся уявити, що трапиться в наших головах, якщо з часом австрійський футболіст стане діяти ще краще.
Його взаємодія з Рібері прекрасна. Тільки Алаба починає свій ривок по брівці, Франк тут же прибирає м’яч у центр, а потім передачею у фланг нагороджує крайнього захисника. У нього що удар, що передача - наповнені майстерністю Хаві та Пірло. Більшість опонентів Давіда благають одноклубників помінятися з ними флангами, оскільки взагалі без шансів. Але от у нинішньому сезоні, австрійського захисника ставили на різноманітні позиції, щоб зробити з нього більш універсального хлопця.
З початку сезону австрієць пограв і центральним захисником, і опорником. Як не дивно, виглядав на цих позиціях досить непогано, але його нова роль трохи віддаляє від чужих воріт. А адже Алаба шалено небезпечний в атаці. Я не знаю, добре чи погано, що номінально місце Давида зайняв Бернат. Іспанець, звичайно, помітно поступається австрійцю, але все може трапиться. Тим більше у Алаби була серйозна травма, яка обгородила гравця на деякий час від футболу. Зараз він потихеньку відновлюється, і хто знає, де тепер буде грати. Безумовно, його місце в складі навіть не обговорюється, але на якій позиції ми побачимо уродженця Відня ?! Ось що я думаю: місце Алаби зліва в захисті, але Гвардіола має на це дещо іншу точку зору. До речі, вельми обгрунтована точка, оскільки австрієць ще досить молодий, тому його можна перекваліфікувати на іншу позицію. Пеп це вже провертала з більш віковими Ламом.
Я не хочу, щоб Алаба йшов з "Баварії", але дуже цікаво подивитися на його дії при схемі 3-5-2. Вважаю, австрійський футболіст цілком подужає бровку поодинці. Так, в нинішньому сезоні пару раз бачив, як мюнхенці намагалися грати в 3 захисника. Він то в центрі захисту, то в опорній зоні, яка, можливо, підходить австрійцю, так як у нього прекрасний удар і відмінний склад розуму. Але раз Пеп вирішив намагатися створити з Давида універсала .

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео