Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: Англія витратила на свої футбольні клуби найбільше

Новини спорт: Англія витратила на свої футбольні клуби найбільше
158968 ПЕРЕГЛЯДІВ

Футбольні клуби в усьому світі витратили рекордні $ 4,1 мільярди на міжнародні трансфери гравців протягом 2014 року.


Футбольні клуби в усьому світі витратили рекордні $ 4,1 мільярди на міжнародні трансфери гравців протягом 2014 року. Таку суму називає головний керівний орган ФІФА.
Це вперше витрати клубів піднялися вище позначки в 4 мільярди доларів. Порівняно з 2013 роком, вони збільшилися на 2,1%. Англію називають найбільшим «марнотратом» у світі. Клуби країни заплатили за трансфер гравців $1,2 мільярди протягом року. Це більше, ніж чверть від загального обсягу видатків у світі, а також на 67% більше, ніж володар другого місця рейтингу – Іспанія, яка витратила $700 мільйонів.
Прибуткові угоди з телебаченням дали можливість першокласним англійським клубам достатньо заробити, аби переманити до себе футбольних зірок світового масштабу. Марк Годдард, представник ФІФА, заявив: «З точки зору витрат, англійський ринок є домінуючим».
На англійські клуби також припадає більше однієї третини коштів, сплачених агентам протягом року - $ 236 мільйонів, включаючи $ 87 мільйонів на тих, кого ФІФА називає «посередниками».
Нові глобальні цифри становлять лише суму міжнародних трансферів і не рахують «внутрішні» торги клубів за гравців. Дані були виявлені організацією ФІФА, яка використовує сучасні електронні технології з метою дотримання міжнародними футбольними трансферами прозорих та законних вимог.
У цілому в світі зареєстровано більше 13 тисяч міжнародних трансферів за 2014 рік. На Європейські країни припало 87% світових витрат. Найактивнішою у кількості гравців виявилась Бразилія. Другою стала Англія. На третьому місці – Португалія. Для того, щоб міжнародна передача була підтверджена, два клуби, які беруть у ній участь, мають увести необхідну інформацію в систему ITMS. Окрім цього ця система призначена, аби гарантувати захист неповнолітніх гравців, які не досягли 18 років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео