Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: Бундесліга. “Байер” та “Боруссія Дортмунд” переможця не виявили

Новини спорт: Бундесліга. “Байер” та “Боруссія Дортмунд” переможця не виявили
105998 ПЕРЕГЛЯДІВ

На поєдинок у Леверкузені було покладено занадто великі очікування, але він швидше додав питань, ніж відповів на вже існуючі.


На поєдинок у Леверкузені було покладено занадто великі очікування, але він швидше додав питань, ніж відповів на вже існуючі. Багато хто, в тому числі і Юрген Клопп, очікували тріумфального повернення “Боруссії” в першому офіційному матчі сезону, але його не відбулося з ряду причин.
По-перше, наставнику дортмундців не вдалося під час зимових канікул завершити інтеграцію Чіро Іммобіле в ігрові схеми жовто-чорних. Він все також виглядає чужорідним тілом в тендітній конструкції дортмундської атаки. І це в момент, коли головний забивала команди П’єр-Емерік Обамеянг тільки втягується в роботу з командою після кубка Африканських Націй, а на Чіро покладено ще більш серйозна відповідальність. По працездатності до італійця немає ніяких питань, але реально потривожити Бернда Лено за весь матч він так і не зумів. Як, власне, і його партнери по групі атаки.
По-друге, високий і агресивний пресинг “Байєра”, про який вже якраз складати легенди, змусив гостей серйозно нервувати і допускати надмірну кількість браку. У левової частки програних матчів у першому колі дортмундці володіли м’ячем набагато більше, ніж до перерви на Бай-Арені (40%). Навіть Ройс піддався загальної епідемії і часто віддавав передачі вникуда. “Байєр”, в свою чергу, намагався розумно розпоряджатися м’ячем, однак спорудив лише два по-справжньому гольових моменти. У першому таймі Кастро пробивав після скидки Белларабі, але Вайденфеллера підстрахував Хуммельс.
По-третє, заміни Клоппа не справили абсолютно ніякого ефекту. Вимушений вихід Суботича замість Піщека в перерві не послабила оборону Дортмунда, але появленяе Мхітаряна і Рамоса залишилися абсолютно непоміченими. Генріх був тінню самого себе, займаючи позицію Гросскройтц на фланзі, а Адріан навіть не встиг спітніти за відведені йому кілька хвилин.
Із позитивних сторін гостей варто відзначити їх оборону, яка відіграла досить надійно. Впевнено виглядав Вайденфеллер, що не засмажили Хуммельс і Папастутопулос, а Шмельцер нагадував себе дво-трирічної давності. “Байєр” ж ніби й не помітив зимової перерви. Підопічні Шмідта продовжують демонструвати свій енерговитратний футбол з фантастичним пресингом і мають намір повернутися в зону Ліги чемпіонів вже в найближчому турі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео