Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Російські легкоатлети під загрозою відсторонення від турніру

187304 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російських легкоатлетів хочуть усунути від участі в турнірах через недотримання антидопінгових законів. Таке прохання було висловлене Комісією Всесвітнього антидопінгового агентства до ІААФ.

Наразі рішення щодо долі російських легкоатлетів, не прийняли.

В одному із американських видань восьмого листопада була опублікована інформація, в якій зазначалося, що декілька років тому вісім росіян давали "на руку" вищим керівникам МАЛФ (Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій) з метою запобігання їх дискваліфікації зі змагань через зловживання допінгом та дозволили взяти участь в літніх Олімпійських іграх 2012 року, які проходили у Лондоні.

У виданні зазначається, що хабар давали колишньому президенту ІААФ Ламіну Діаку та колишньому керівникові антидопінгового департаменту IAAF Габріелю Доллє. Деякі з легкоатлетів, які давали хабара, отримали на Іграх золоті та срібні медалі. Імена спортсменів залишилися нерозголошеними.

4 листопада колишній президент МАЛФ Ламін Діак, разом із його адвокатом, був заарештований. Обох чоловіків підозрюють в отриманні хабара від Всеросійської федерації легкої атлетики в Росії за покривання інцидентів, пов’язаних із використанням допінгу легкоатлетами, які представляли Росію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео