Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Російська гонка в Ялті не відбудеться

214105 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародним союзом велосипедистів було виключено із календаря проведення українську велосипедну гонку FreeRate DH, яку, після анексії Криму, російською владою було перекваліфіковано у російську.

Таке рішення прийняли під час того, як Олександр Башенко, президент Федерації велоспорту України, завітав до штаб-квартири МСВ, що в Швейцарії.

Результатом зустрічі Башенко залишився задоволеним, тому що офіційне видалення гонки із календаря матчу було єдиним справедливим рішенням. Питання дискваліфікації гонки було поставлене одразу після перетворення української велогонки у російську: "Ми задоволені рішенням МСВ. І, хоча, результат отримали не відразу, він нас повністю влаштовує. Ми вважаємо, що змагання у Криму повинні проводитися лише під егідою жовто-блакитного прапора. І ми щасливі з того, що наша думка була підтримана на рівні міжнародних товариств".

До анексії Криму, міжнародна велосипедна гонка із маунтинбайку FreeRate DH проходила за українською реєстрацією. Згодом організаторами змагань було прийнято рішення поміняти український прапор на російський. Федерація України, в свою чергу, невідкладно написала протест до Міжнародного союзу велосипедистів.

Цьогоріч у карпатському селі Пилипець вперше пройшла гонка на міжнародному рівні з маунтинбайку Horizon Cup DHI. Наступного року Україна проведе чотири змагання з велоспорту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео