Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Шістсот мільйонів гривень необхідно на підготовку до Олімпіади та Параолімпіади

187391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим було зауважено, що бюджет, який має становити 600 мільйонів гривен, повинен покрити підготовку та участь представників України на цьогорічній Олімпіаді та Параолімпіаді в Ріо.

Жданов розповів, що Мінфінансів зможе виділити кошти на організацію та підготовку українських спортсменів, які захищатимуть честь країни на міжнародному рівні.

Крім того, міністр зазначив вартість кожної медалі: 125 тисяч доларів за золото, 80 - за срібло та 55 - за бронзу. Сімнадцять мільйонів гривень піде на придбання спортивного інвентарю, а також нової форми для учасників Олімпіади.

Не оминув міністр питання щодо від’їзду українських спортсменів за кордон одразу після проведення Ігор, зазначивши, що це лише безґрунтовні плітки, які не без задоволення поширюють російські медіа.

Ігор Жданов додав також, що українська спортивна еліта планує розвивати види спорту, які не представлені на Олімпійських іграх, адже вони представляють Україну як сильного суперника на міжнародному рівні. Цьогоріч на різних спортивних змаганнях українськими спортсменами було здобуто одну тисячу медалей, 244 з яких були золотими, 361 - срібними та 410 бронзовими.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео