Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Медалями для Олімпійських ігор у Токіо стануть перероблені смартфони

Медалями для Олімпійських ігор у Токіо стануть перероблені смартфони
108310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аби призвичаїти широкий загал до участі у вирішенні проблем екології та збереженні крихкого навколишнього середовища, організатори майбутніх Літніх Олімпійських та Паралімпійських ігр, котрі проходитимуть у 2020-му році у Токіо, мають намір використовувати дорогоцінні метали, отримані з перероблених електронних відходів, для вироблення медалей змагань.

Цікаво, що в Японії лише за 2014-й рік у результаті переробки непотрібної електроніки було отримано майже півцентнера золота, півтори тонни срібла та 1112 тонн міді. При цьому, на Олімпіаду-2012, котра проходила у Лондоні, організатори масштабного заходу витратили біля десяти кілограмів золота, більше 1,2 тонн срібла та близько 700 кілограмів міді.

Оскільки левова частина зазначеного вище обсягу металів вже використовується компаніями вдруге, організатори майбутніх Ігор-2020 у Токіо планують залучити до масштабної кампанії зі збору електронних відходів іноземних партнерів та закликають будь-якого жителя Японії приєднатися до підготовки до майбутніх Олімпіад, прийнявши, таким чином, участь у всесвітньо відомому спортивному заході.

Варто відзначити, що суттєву допомогу у процесі збору дорогоцінних металів з використаних смартфонів країні може надати американська корпорація «Apple», оскільки вона вже встигла автоматизувати процес розбору власної непотрібної техніки.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео