Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Акції культової «Формули-1» потроху викуповує американський мільярдер

Акції культової «Формули-1» потроху викуповує американський мільярдер
189618 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 4,5 мільярди доларів – у таку суму володареві американської корпорації «Liberty Media» Джону Мелоуну обійшлася купівля першої частини акцій серії популярних в усьому світі автомобільних перегонів «Формула-1». Загальна ж вартість пакету акцій дорівнює астрономічним восьми мільярдам доларів, а угода щодо повної купівлі містером Мелоуном «Формули-1» має бути завершена найближчим часом.

Примітно, що придбання серії культових автоперегонів американським мільярдером відбувається за однієї важливої умови: на чолі «Формули-1», як і попередні 42 роки, залишається її незмінний президент Берні Екклстоун, який, за умовами контракту, очолюватиме вищезазначену посаду ще, як мінімум, до 2019-го. Цікаво, що, незважаючи на досить давню історію автомобільних гонок «Формули-1», їхня популярність не збавляє обертів. Яскравим прикладом цьому служить нещодавня заява ще однієї культової компанії – «Mercedes-Benz», котра повідомила про створення автомобілів із гібридним двигуном V6-турбо, який наразі використовують високошвидкісні боліди ідентичної марки, приймаючи участь у перегонах все тієї ж самої «Формули-1».

Таким чином, потужність нового гіперкару від «Mercedes-Benz» дорівнюватиме неймовірним 1600 кінським силам, а надійти у продаж він зможе вже у першій половині наступного року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео