Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини Спорт: Головним кандидатом на щорічну нагороду "Колдер" в НХЛ являється Філіп Форсберг

Новини Спорт: Головним кандидатом на щорічну нагороду "Колдер" в НХЛ являється Філіп Форсберг
26637 ПЕРЕГЛЯДІВ

Центральний нападник "Нешвіл Предаторз" Філіп Форсберг лише рік тому допоміг своїй збірній посісти 2-й щабель на чемпіонаті світу 2014 року серед молоді, який відбувся у Швеції.

Центральний нападник "Нешвіл Предаторз" Філіп Форсберг лише рік тому допоміг своїй збірній посісти 2-й щабель на чемпіонаті світу 2014 року серед молоді, який відбувся у Швеції.
В той період Філіп відіграв 7 поєдинків в яких набрав 12 очок та заробив у скарбничку ефективності +3. Його збірна дісталася самого фіналу, однак там шведи поступилися фінам. Для юного форварда такий турнір додав впевненості та чималого досвіду, котрим Форсберг вміло скористався у нинішньому сезоні НХЛ. Шведа являється 12-м хокеїстом НХЛ серед 60 найперспективніших новачків і посідає головне місце у гонці за отримання нагороди Колдера, яка вручається кращому новачку сезону.
Після завершення половини сезону в хокейній лізі, Філіп передує відразу у 7 компонентах серед цьогорічних новачків: передачі, очки, бали закинуті в більшості, переможні шайби, закинуті шайби в сумі, тобто показує свою перевагу над іншими.
Помічник головного наставника збірної Швеції на молодіжному чемпіонаті світу Андерс Юханссон, розповів про Філіп та зазначив, що зовсім не здивований його грою в першій частині сезону.
"У нього завжди був відмінний характер, він роботяга. Це стосується Форсберга і нападаючого "Кароліни" Еліаша Ліндхолм на минулому ЧМ серед молодих виконавців. Я вважаю, що це важливий крок в їх становленні. Суттєвий крок для Філіпа. Хоча він завжди був технічний. Я спостерігав за ним протягом 5 років і я не здивований тому, що він так добре заграв в НХЛ. У Швеції всі раді за нього", - сказав Юханссон.
Головними претендентами та конкурентами Форсберга являтимуться Аарон Екблад з "Флоріду" та Джонні Годро з "Калгарі".
Екблад був обраний на дранті 2014 року під першим номером та займав високе 6 місце зі списку 60 проспектів НХЛ. Протягом 1 половини 2014-2015 років, хокеїст на рівень покращив свою гру та став діяти переконливіше чим заслужив по 22 хвилини в середньому за зустріч. На даний проміжок часу, всі можливі питання щодо його кандидатури можуть бути знятими.
Щодо Годро, то гравець "Флеймз" на даний момент поступається тільки Форсбергу за різними статистичними показниками, хоча мав підсумкове 26 місце із 60. Годро став спеціалістом з оборони колективу, адже посідає 1 щабель у відборах шайб. Джонні можна охарактеризувати, як гравця, який вміє створювати нагоди для інших.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео