Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: Жіноча збірна України з практично 3 хвилинами відставання закінчила біатлонний спринт

Новини спорт: Жіноча збірна України з практично 3 хвилинами відставання закінчила біатлонний спринт
132385 ПЕРЕГЛЯДІВ

На перших змаганнях цього року в Рупольдингу на 5-му етапі Кубку світу, який відкривали спринтери серед жінок, не обійшлося без неприємних сюрпризів, а саме погодних. 


На перших змаганнях цього року в Рупольдингу на 5-му етапі Кубку світу, який відкривали спринтери серед жінок, не обійшлося без неприємних сюрпризів, а саме погодних. Перед початком змагань розпочався рясний ливень, який згодом був змінений на сніг. Такі перипетії призвели до важкого ходу представниць чарівної статі та чималої кількості промахів.
Вже на стартовій прямій одній із учасниць (Анастасії Меркушиній) потрібно було наздоганяти усіх спортсменок за допомогою лише однієї палки, адже вона втратила іншу, а із тренерів нікого не було аби подати запасну деякий час. Анастасія цілком рішуче справилася з цією проблемою та прийшла з несуттєвим відставанням від усіх на перший вогневий рубіж, а після другого, спортсменка передала естафету на високому 6 місці. В той час, як чешки відірвалися на далеку відстань від інших. До подіуму потрапляли ще збірні Канади та Польщі з 25 секундами програшу. Провальний відрізок видали представниці Італії та Франції, де Вірер та Больє відстали на 2 хвилини.
Наша співвітчизниця Наталія Бурдига при розмаїтті сильних учасниць показала себе з гідної сторони. Її швидкість на останньому рубежі була досить високою і вона віддала естафету на 3-й сходинці. Далі в бій пішла Ольга Абрамова, яка пройшла стійку з 3 запасними патронами. Однак швидкість українки залишала бажати кращого, тому перед останнім відрізком до фінішу, вона передала естафету 5-ю. На заключний етап в України вийшла лідер колективу Валентина Семеренко і їй, як завжди дісталися найважчі суперниці. Однак Валя могла вирвати 4 щабель, адже після чистої стійки українка була в 2 секундах від Тіріл Екхофф. На останньому колі Семеренко йшла ходом повільніше від опонентки і в підсумку зайняла разом зі збірною 5 рядок.
Перемога дісталася чешкам, далі розмісилася Білорусь, Німеччина та Норвегія. Після України фінішувала Франція, Польща та Росія.
Представниці Чехії прокоментували свою перемогу, відзначивши, що для них гонка склалася дуже просто. Єва Пускарчікова: "Я не відчувала ніяких проблем на вогневому рубежі, сьогоднішня гонка більше була схожа на тренування".
Вероніка Віткова: "Гонка вийшла для мене дуже простий. У нас була перевага в 30 секунд і я ще до старту повірила в перемогу, тим більше це вже наша друга перемога поспіль".

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео