Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські бійці вибороли чергову перемогу на INVICTUS GAMES 2017

Українські бійці вибороли чергову перемогу на INVICTUS GAMES 2017
192171 ПЕРЕГЛЯДІВ
У забігу на 400 метрів здобув   здобув боєць проти  призначення Нацполіції «Чернігів» 29-ти річний Олександр Ткаченко.
У  2015 році  під Дебальцевим Олександр потрапив під мінометний обстріл. З осколками міни калібру 120 мм у голові, хлопця довелося везти в госпіталь до іншого сектору фронту.
Лікарі наполягали, що Олександру варто зав’язувати зі спортом, оскільки поранення виявилося тяжким. Реабілітація була довгою та дуже складною, майже щодня Олександра супроводжував сильний головний біль. Втім, попри рекомендації лікарів, порятунок знайшов саме у спорті.
«Я не експерт, але бачу, що це дуже ефективно для реабілітації», — розповідає боєць.
Олександр каже, що продовжувати займатись його постійно мотивують рідні, друзі, товариші по службі. «Буває навіть з військової частини в Одесі, де я служив, телефонують, колеги з поліції часто дзвонять та підтримують», ‑ говорить Олександр Ткаченко.
Боєць мріє, щоб про силу духу ветеранів, які зазнали поранень в російсько-українській війні, дізнався увесь світ.
Слід зауважити,  що 23 вересня в канадському місті Торонто розпочалися міжнародні спортивні змагання «Ігри Нескорених» («Invictus Games»), участь у яких беруть військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків. У параолімпійських змагання, заснованих у 2014-му, цього року вперше змагатиметься українська збірна.
28 спортсменів входять до складу української команди, 17 з них ‑ представники органів внутрішніх справ: гвардійці, поліцейські, прикордонники. Олександр Писаренко очолює збірну майор поліції.
Наші нескорені  змагаються у шести видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео