Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

6 квітня світ відзначатиме День спорту

6 квітня світ відзначатиме День спорту
185795 ПЕРЕГЛЯДІВ

Другий рік поспіль за ініціативи Міжнародного Олімпійського комітету та Організації Об’єднаних націй весь світ відзначатиме день спорту. Це свято припадає на 6 квітня


Другий рік поспіль за ініціативи Міжнародного Олімпійського комітету та Організації Об’єднаних націй весь світ відзначатиме день спорту. Це свято припадає на 6 квітня.
У 2013 році на Генеральній Асамблеї ООН було вирішено започаткувати День спорту, який щороку відзначатиметься 6 квітня. Ідея цього свята - утвердження миру та всесвітній розвиток за допомогою спорту. Пояснюють це тим, що саме спорт є одним з інструментів розвитку освіти, прогресу і миру на планеті. Спорт, на думку представників ООН, зміцнює солідарність, терплячість, співпрацю різних народів, виступає у якості каталізатора соціальних змін у багатьох куточках планети.
Ідея відзначення Дня спорту на міжнародному рівні була активно підтримана і національним олімпійським комітетом в Україні. У зв’язку з цим до Дня спорту планується підготовка численних спортивних та тематичних свят і майстер-класів, у яких візьмуть участь відомі спортсмени. Спортсмени-початківці та прості громадяни зможуть зустрітися та поспілкуватися з олімпійськими чемпіонами, прослухати лекції на спортивні теми та взяти участь у тематичних конкурсах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео