Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сімдесят тенісистів звинуватили у шахрайстві

134177 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники засобів масової інформації, котрі представляють BBC і BuzzFeed повідомили про те, що мають цікаві документи, які можна позначити грифом «таємно». Однак, журналісти про зміст документів мовчати наміру не мали. Вони розповіли, що уже протягом багатьох років у великому тенісі існує й широко застосовується шахрайська схема, в основі якої договірні матчі. Навіть є список спортсменів – тенісистів, котрі регулярно програють двобої на корті, аби хтось отримав шалені гроші на тоталізаторах. Таких постійних тенісних шахраїв є аж шістнадцять.

А за десять років у спеціальному «злитті» тенісних матчів, серед яких і програші у найпрестижніших світових чемпіонських турнірів, було задіяно сімдесят (!) тенісистів.

До цього списку занесене ім’я Миколи Давиденка, російського тенісиста, котрий був народжений в Україні. Тим скандальним матчем, в якому тенісиста Давиденка підозрюють у спеціальному програші, називають турнір, який відбувся в 2007 році в Сопоті. Там Давиденко, котрий на той час був четвертою ракеткою на планеті, програв Мартіну Вассальо–Аргуельо з рахунком у сетах 2:6, 6:3 та 2:1. Внаслідок цього, Betfair був змушений визнати всі ставки недійсними.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео