Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: П’єр Паганіні: "Головна відмінність Федерера та Вавринки полягає у фізичній силі і гну

Новини спорт: П’єр Паганіні: "Головна відмінність Федерера та Вавринки полягає у фізичній силі і гну
132446 ПЕРЕГЛЯДІВ

П’єр Паганіні - спеціаліст із фізичної підготовки лідерів чоловічої тенісної збірної Швейцарії та одних із провідних тенісистів світу Роджер Федерера, котрий знайомий із роботою обох тенісистів, розповів про підготовку Федерера до матчів та про розбіжність його процесу із підготуваннями Вавринки.
"Цієї зими процес підготовки Роджера пройшов доволі стиснуто, оскільки минулий сезон був доволі насиченим. Ми підходили до занять з такими думками "треба знайти потрібний баланс між виступами та відпочинком". Наша робота продовжувалася протягом трьох тижнів з яких частина підготовки пройшла в Цюріху, а інша в Дубаях. Крім цього були ще проведені виставкові матчі в Індії та Цюріху", - повідомив Паганіні про деталі останніх підготувань другої ракетки світу Федерера.
П’єр також вважає, що з часом і віком спортсменів, підхід до тренувань потрібно змінювати: "Обов’язково потрібно змінювати підготовку, а якщо згадати, що Роджер провів у кар’єрі 1227 матчів, то треба пильніше ставитися до цього процесу. У будь-якого тенісиста під час виступів деякі частини тіла стають більш слабкими – можуть відбутися пошкодження. Тому це треба враховувати та додавати деякі профілактичні процедури аби мінімізувати можливість травм. Гадаю, ми будемо передивлятися графік роботи тенісиста. Як варіант – три дні праці і потім вихідний один і т.д.".
"Все більш-менш відбувається схоже, оскільки у Стена та Роджера в кінці сезону був приблизно однаковий графік турнірів. Це означає, що частина фізичної підготовки Стена також перенесена на 1-й квартал цього року. Звичайно, ми адаптуємо вправи індивідуально під кожного з них. Стен фізично відрізняється від Роджера. Головна їхня відмінність полягає у фізичній силі і гнучкості", - зазначив Паганіні про підготовку Вавринки та Федерера.
П’єр підійшов більш конкретніше до відмінностей у грі своїх підопічних: "Стен має перевагу у фізичній силі над Роджером, а це позначається негативно на стартовому ривку, а також його гнучкості. В той час Роджер має більш скоординовані дії. Його рухи схожі на кошачі – такі ж м’які та плавні. Існує зв’язок між такими факторами, як гнучкість та сила і це відіграє важливий фактор у становленні тенісиста. Також хочу додати, що мені подобається манера Стена – він дуже працьовитий".

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео