Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перший підводний музей збудують в Єгипті

187279 ПЕРЕГЛЯДІВ

А на втілення в життя проекту «Підводного археологічного музею Олександрії» планують витратити сто п’ятдесят мільйонів доларів. Ідея про створення в Олександрійській бухті біля єгипетського побережжя з’явилася в французького архітектора Жака Ружері у 1998 році. Однак, з народженням ідеї і розробкою проекту зростало і число проблем, котрі стояли на заваді будівництву підводного музею.

За попередньою інформацією, архітекторам вдалося вирішити усі проблемні питання і Міністерство у справах старожитностей Єгипту в найближчий час має розпочати будівництво унікального культурологічного та історичного музейного комплексу, аналогів якому не має.

Однак, ще однією проблемою, котру проектанти вирішують разом з співробітниками ЮНЕСКО – забруднені води у бухті, площа якої двадцять п’ять тисяч квадратних метрів.

Варто відмітити, що за задумом авторів проекту, Олександрійський музей – це наземні галереї та підводні виставкові зали, котрі будуть з’єднанні між собою за допомогою тунелів, виготовлених із міцного скловолокна.

На жаль, ні єгипетська влада, ні архітектори не озвучують дату, коли планують завершити будівництво і прийняти перших туристів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео