Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що приховував «Чорний квадрат»?

53644 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже сто років вчені та дослідники мистецтва ламали голову над тим, що хотів показати своїм творінням автор картини «Чорний квадрат» російський художник Казимір Малевич.

І нарешті після ряду досліджень, спеціалістам вдалося розгадати таємницю «Чорного квадрату». Як повідомили дослідники, вони знайшли та розшифрували напис, залишений автором в якому сказано: "Битва негрів в темній печері".

Однак, найцікавішою таємницею чорного полотна стала інформація, котру озвучили дослідники стосовно того, що під «Чорним квадратом» є ще дві картини, котрі належать пензлям інших художників.

Виявити інші картини вдалося за допомогою використання рентгенівських променів та мікроскопу, завдяки якому вдалося вивчити тріщини на полотні. Дослідники помітили, що під квадратом проглядається шар кольорової фарби. Більш детальні дослідження, дозволили науковцям зробити висновок, що «Чорний квадрат» приховував усі ці роки дві картини. Дослідники переконані, що перша із картин – це прояв кубофутуристичного мистецтва, а друга – постсупрематична композиція.

Більш детальну інформацію про дослідження можна буде прочитати у спеціальному виданні, котре вийде до сторіччя найвідомішого творіння Малевича.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео