Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ізраїльтяни знайшли можливий символ Христа

187620 ПЕРЕГЛЯДІВ

На порозі Різдва Христового археологи відшукали практично цілісіньку мармурову скульптуру вигляді барана. На думку вчених, цей витвір міг символізувати Ісуса.

Статуя була знайдена у маленькому поселенні Кесарія, що в Ізраїлі поблизу візантійської церкви 5-7 cтоліття н.е. "У стародавніх християн не було заведено зображати Спасителяу вигляді людини. Натомість вони вдавалися до символів Христа, і саме баран є одним із найпоширеніших із них",- розповідають Пітер Гендельман і Мохаммед Хатер, які керували розкопками і представляли ізраїльські провладні структури з питань старожитностей.

Археологи зазначають, що знахідка могла викорисовуватись в облаштуванні зовнішнього фасаду церкви. Проте, якщо ця архітектурна памятка відноситься до ранішого римського періоду історії, то вона повязана із такими богами як Гермес і Меркурій, які також нерідко зображувалися в образі барана. Древній єгиптський бог сонця Амон-Ра, за віруваннями, міг перекидатися на цю творину, тож єгиптяни відносилися до неї з великою повагою.

"Чи це випадковість, чи ні, але скульптуру знайшли саме напередодні Святвечора", - зазначають Гендельман і Хатер.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео