Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні буду перейменовано 940 населених пунктів

В Україні буду перейменовано 940 населених пунктів
187779 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомив Володимир Вятрович, голова Інституту Національної пам’яті, перейменування заплановоно завершити вже у лютому 2016 року.

Голова Інституту запевняє, що за цей час всі міста і села будуть звільнені від пережитків радянськогї епохи. Нагадаємо, що в Україні запущено загальну декомунізацію, тобто знищення або перейменування символів та атрибутики комуністичного минулого країни. Верховною Радою було прийнято чотири закони, які передбачають, що всі населенні пункти, назви вулиць, та інші рядянські атрибути мають бути замінені на українські.

За часі правління Віктора Януковича процес декомунізаціі бів неможливий через проросійське налаштування президента, але, на думку експертів, такі заходи були потрібні вже давно. Насамперед, це вкрай важливо для виховання підростаючого покоління українців, що вивчатиме українську історію без прив’язки до комуністичної ідеологї.  

Тим часом у багатьох містах України місцеві активісти не згодні чекати на планову декомунізацію, та намагаються самотужки позбавлятися від радянської атрибутки. Найбільш показовим є масове знищення пам’ятників В.Леніну, що отримало в народі жартівливу назву «ленінопад».

www.внк.укр

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео