Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Найвисокооплачуванішим письменником цього року став «улюбленець» критиків Джеймс Паттерсон

Найвисокооплачуванішим письменником цього року став «улюбленець» критиків Джеймс Паттерсон
81271 ПЕРЕГЛЯДІВ

69-річний американський письменник Джеймс Паттерсон очолив список журналу «Forbes», ставши найвисокооплачуванішим літературним митцем цього року. Подібний титул містер Паттерсон отримав не вперше: він 19 разів потрапляв на перше місце «Бестселерів New York Times», отримав свою сторінку у Книзі рекордів Гіннеса та продав більше копій власних детективних романів, ніж Стівен Кінг, Ден Браун та Джон Грішем разом.

Цікаво, що вищезгаданий Король жахів Стівен Кінг неодноразово називав бібліографію Джеймса Паттерсона «слабеньким трилером», а самого письменника – «жахливим митцем». З ним згодні й численні літературні критики, котрі вважають, що Джеймс абсурдно будує власні романи і, таким чином, обводить читача навколо пальця.

Але, здається, читачеві це неймовірно подобається, оскільки у протилежному випадку «жахливий митець» не заробив би вражаючі 95 мільйонів доларів лише за поточний рік. Значно менше – 19,5 мільйонів доларів – за свій бестселер «Щоденник слабака» отримав Джефф Кіні, котрий розташувався на другому місці. За ним йде «мати Гаррі Поттера» Джоан Роулінг, майстер детективів Джон Грішем, творець містичних жахливчиків Стівен Кінг та одразу два популярних автори жіночих романів - Нора Робертс і Даніела Стіл (котрі розділили п'ятий щабель), Еріка Леонард Джеймс за свою трилогію про сумного любителя домінувати Крістіана Грея, сьоме місце дісталося Полі Хокінс та її вражаючій «Дівчині у поїзді», драмі «Винуваті зірки» Джона Гріна і трилогії «Дівергент» Вероніки Рот, а останні три рядки відійшли Дену Брауну, Ріку Ріордану за «Персі Джексона» та Джорджу Р. Р. Мартіну за «Пісню Льоду та Полум'я».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео