Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Гаррі Поттер» популярніший за «Ромео та Джульєтту»

«Гаррі Поттер» популярніший за «Ромео та Джульєтту»
81235 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 850 тисяч екземплярів нової – восьмої - довгоочікуваної книги про пригоди юного британського чарівника «Гаррі Поттер і Прокляте дитя» письменниці Джоан Роулінг фанати фантастичної саги розкупили лише за перші сім днів після старту продажів книги, випередивши, тим самим, незмінного багаторічного книжкового лідера Великобританії – трагічну п'єсу «Ромео та Джульєтта» Уїльяма Шекспіра. Кількість проданих примірників цієї книги, починаючи з 1998-го року, становить біля 128-ти тисяч.

Варто відзначити, що нове творіння популярної письменниці Джоан Роулінг вийшло у досить незвичному форматі...п'єси. Але навіть цей факт не дозволив відданим прихильникам пригод Гаррі Поттера залишити її без уваги, що й допомогло книжці опинитися на першому рядку рейтингу найпопулярніших британських видань.

Неймовірно, але попередні книги поттеріани про могутнього мага, улюбленого дітьми та дорослими всього світу, розкуповувалися ще швидше за «Гаррі Поттера і Прокляте дитя». А перша п'єса, основою для якої стала саме вищезазначена восьма книга, отримала небачену популярність серед фанатів-театралів саги. Перші квитки на виставу, котрі поступили у продаж 28-го жовтня минулого року, були розкуплені 175-ма тисячами шанувальників лише за першу добу. Сама ж прем'єра спектаклю «Гаррі Поттер і Прокляте дитя» відбулася 30-го липня 2016-го року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео