Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Культовий роман українця Сергія Жадана став театральною виставою

Культовий роман українця Сергія Жадана став театральною виставою
108319 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Депеш Мод» - один з найкращих романів, котрі коли-небудь виходили з-під пера українських письменників – отримав можливість своєрідної «екранізації», перетворившись на театральну виставу. До прем'єри, до речі, вже залишилося менше місяця, а серед міст, котрі увійдуть до гастрольного графіку української акторської трупи, зазначені Київ (20-те вересня), Львів (23-те вересня) та Одеса (27-ме вересня).

Парадоксально, але першими сяючий талант Сергія Жадана й актуальність його книги «Депеш Мод» оцінили у Німеччині. Спектакль за мотивами роману був поставлений на німецькій сцені у 2009-му році, де мав шалений успіх, а творці перфомансу Маркус Бартлі та Філіп Кіфер, котрі виступили у якості режисера й художника-постановника театралізованої версії «Депеш Мод», прийняли рішення показати виставу й для українців. Сергій Жадан цю ідею підтримав і вже через рік – у 2010-му – «Депеш Мод», зіграна українськими акторами на оригінальній мові написаної книги, демонструвалася для харків'ян.

І тепер, через шість років, стати частиною культового роману є можливість у глядачів ще трьох українських міст. Цікаво, що цього разу гратимуть для українців актори Харківського театру для дітей та юнацтва, котрі дебютували у «Депеш Мод» ще 2010-го.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео