Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Юрія Андруховича відзначили німецькою медаллю за сприяння міжнародному культурному обміну

Юрія Андруховича відзначили німецькою медаллю за сприяння міжнародному культурному обміну
162333 ПЕРЕГЛЯДІВ

Талановитий український письменник Юрій Андрухович отримав почесну медаль імені Гете за свої зусилля у галузі міжнародної культурної інтеграції та за сприяння поширенню самобутньої німецької мови за межами німецькомовного світу. Варто відзначити, що подібні нагороди мають більш ніж піввікову історію вручення, а ініціатива нагородження належить німецькому Гете-Інституту.

Цікаво, що вручення медалей, котре відбувається щорічно, має нову культурну тему кожного разу. У 2016-му році актуальною темою була обрана оригінальна й важлива Міграція культур, а разом із паном Андруховичем свої нагороди за сприяння світовому культурному обміну також отримали представники Нігерії та Грузії.

Важливо додати, що самобутню українську літературу дуже люблять в усьому світі, зокрема, у сусідній Польщі. Її читачі просто обожнюють твори таких талановитих літераторів Української держави як зазначеного вище Юрія Андруховича, його доньки Софії, Сергія Жадана, Оксани Забужко, Любко Дереша, Тараса Прохаська, Юрія Винничука й Олександра Ірванця. До речі, саме Юрій Андрухович став першим українським письменником, котрий отримав престижну літературну польську премію «Ангелус». Сталося це десять років тому.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео