Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Юні колядники привітали працівників культури зі святами

Юні колядники привітали працівників культури зі святами
190483 ПЕРЕГЛЯДІВ

     До Міністерства культури завітали юні колядники культурно-освітнього проекту «Орелі» з Музею Івана Гончара. Маленькі колядники продемонстрували справжнє казкове дійство традиційних автентичних українських обрядів.

     Діти заспівали старовинних колядок, віншівок і засіванок, бажаючи усім добробуту, миру та злагоди, а також пригостили справжньою домашньою кутею - традиційною стравою новорічно-різдвяного столу.

     Наймолодшим учасникам святкової акції було лише чотири роки, а найстаршим - сімнадцять, що створювало гармонійну та неповторну атмосферу свята.

Міністр культури України радо зустрів юних віншувальників та пригостив їх солодкими подарунками.

     «Різдво – це свято єднання та любові. За старовинною українською традицією, якщо колядники приходили в дім – це вважалося добрим знаком. Колядуючи діти закликали благополуччя до оселі на цілий рік, тож я дуже вдячний, що ці маленькі колядники завітали до нас», - сказав Євген Нищук.
     «Подібні проекти, що популяризують традиції української культури, мають велике значення для країни та українців».

     Культурно-освітній проект «Орелі» при НЦНК "Музей Івана Гончара" допомагає дітям вивчати старовинні українські звичаї та пісні.
     «Занурюючись у давні традиції, дітки розвивають свої вміння спілкуватись, творити, фантазувати, радіти, вчаться співати давні пісні та складати власні, ліпити з глини, ткати, вишивати, розписувати писанки, колядувати та щедрувати, співати як пташки, стрибати як зайці, грати на сопілках, окаринах, бубніти на бубні, танцювати, грати в народні ігри та забави», - каже організатор та ініціатор проекту Мирослава Вертюк.

 

     Повідомляє Міністерство культури України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео