Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Київським театрам учергове скорочують фінансування

Новини України: Київським театрам учергове скорочують фінансування
211849 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у Департаменті культури КМДА керівникам столичних театральних закладів розповіли про те, що фінансування їхніх театрів буде вкотре скорочено, що призведе до неминучого скорочення штатних працівників.


Нещодавно у Департаменті культури КМДА керівникам столичних театральних закладів розповіли про те, що фінансування їхніх театрів буде вкотре скорочено, що призведе до неминучого скорочення штатних працівників. Якщо новий бюджет вступить у силу, то київські театри недоотримають 20 відсотків колишніх держ.фінансових вливань, - повідомляє сайт Кульпростір
При цьому в самих закладах культури говорять, що нема для всіх колективів однакового відсотка, і до бюджету кожного театрального закладу підходитимуть індивідуально. На думку експертів, така негативна ситуація призведе до того, що гроші будуть іти лише на зарплату працівникам, інші ж проблеми - нові вистави, плата за комунальні послуги - ляжуть на плечі самих театральних колективів.
УНТ нагадує, що під керівництвом Департаменту культури КМДА знаходяться: Театр драмкомедії на Лівому березі Дніпра, ТЮГ на Липках, Молодий академічний театр, Театр оперети, Театр на Подолі, а також інші колективи. Столичні великі театри (театр імені І.Франка, Національна опера, театр ім.Лесі Українки) в підпорядкуванні Мінкульту України й отримують кошти не із міського, а із державного кошторису.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео