Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Прикарпатський художник увічнить Майдан у діорамі

79481 ПЕРЕГЛЯДІВ

Художник з Івано-Франківська Роман Бончук вирішив назавжди зафіксувати історію Майдану.


Художник з Івано-Франківська Роман Бончук вирішив назавжди зафіксувати історію Майдану. Він взявся за створення масштабної діорами, на якій будуть зображені події минулого року, які відбувалися в українській столиці.
Прикарпатський митець задумав створити величезне полотно – діорама матиме розмір 27 на 3,5 метрів. Наразі Роман Бончук зробив лише п’яту частину полотна. Але основна складність, як зізнається художник – не у розмірі картини, а у масштабності подій – у полотні він мріє поєднати більше десяти ключових подій Революції і при цьому уникнути хаотичного нагромадження зображень.
Доповнювати художню частину витвору мистецтва Бончуку допомагають скульптори. У планах автора та його помічників також створити цікаву гру світла та музичний супровід, які будуть найбільш доречними у цій темі. Гармонічною частиною композиції планують зробити також ікону Небесної Сотні.
Готова частина діорами буде виставлена на огляд громадян вже у лютому – у річницю трагічних подій на Майдані. Символічно полотно виставлять саме на місці кривавих подій. Бончук планує повністю закінчити роботу над іконою до Великодня. У цей період обіцяють відкрити для відвідувачів і Музей Небесної Сотні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео