Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: У столиці з’явиться суто український кінотеатр

238329 ПЕРЕГЛЯДІВ

Столичний палац кіно імені Чапаєва скоро демонструватиме лише українське кіно.


Столичний палац кіно імені Чапаєва скоро демонструватиме лише українське кіно. Кінотеатр змінить свою назву і переживе повну зміну художньої орієнтації. Про це повідомило керівництво відділу кінопрокату «Київкінофільму».
Кінотеатр невдовзі стане «Лірою» і отримає нове спрямування – показуватиме лише картини українського виробництва. У планах керівництва закладу – щодня демонструвати чотири художні стрічки, крім того, кожний четвер проходитимуть сеанси українських класичних творів, а щоп’ятниці обіцяють влаштовувати кінопрем’єри і проводити зустрічі з видатними діячами кіноіндустрії. Вранці у кінотеатрі транслюватимуть дитячі сеанси.
Значну увагу обіцяють присвятити сучасному вітчизняному документальному кіно.
Додаткова сфера, яку також планує розвивати керівництво кінотеатру – сучасні українські спектаклі. Для театру у «Лірі» відведуть два дні – середу і неділю – свої спектаклі, як це і раніше практикувалося, ставитимуть кіноклуб «Ракурс» і театр «Актор».
Квитки на сеанси «Ліри» будуть недорогими і складатимуть близько 25 гривень.
Не виключено, що таке рішення щодо зміни орієнтації кінотеатру прийняли у зв’язку з забороною транслювання російських фільмів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео