Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Не всі російські фільми будуть заборонені в Україні

Не всі російські фільми будуть заборонені в Україні
211941 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські фільми і серіали, які пропагують мілітаристські погляди і сприяють розпаленню ворожнечі, не мають демонструватися на українських телеекранах.


Російські фільми і серіали, які пропагують мілітаристські погляди і сприяють розпаленню ворожнечі, не мають демонструватися на українських телеекранах. Таким є рішення міністерства культури. При цьому міністр В’ячеслав Кириленко зазначає, що існує ряд винятків.
Міністр культури стверджує, що дійсно з екранів України мають зникнути мілітаристські серіали і кінокартини сусідньої держави, однак це не стосується якісних високохудожніх картин, які не мають антиукраїнського спрямування. Багато російських картин мають високий художній рівень, тож позбавити українців можливості ознайомитися з широким шаром культури - не зовсім виправданий крок.
На думку Кириленка, якщо вилучити з українських телеефірів абсолютно всю російську продукцію, це може спричинити нерозуміння і незадоволення в українському суспільстві. Міністр зазначив, що якісні фільми мають право на існування, навіть в умовах надскладних стосунків двох держав. Головний принцип, за яким мають бути обрані кінокартини – відсутність пропаганди агресії і антиукраїнських мотивів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео