Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Межигір’я. Перезавантаження.

Межигір’я. Перезавантаження.
53110 ПЕРЕГЛЯДІВ

Що робити з гектарами землі на Межигір’ї досі вирішується.


Кожна революція несе в собі певний спадок тим хто її підняв, тим хто разом з нею піднявся, а також тим, хто від неї постраждав. Сьогодні таким «надбанням» став маєток екс-президента. Що робити з гектарами землі досі вирішується.
Лютий 2014 року. Прийнято ганебні закони 16 числа, на майдані розгортаються майже воєнні дії, а кожного тижня до резиденції колишнього президента їздять колони «Автомайдану». Цього ж місяця Янукович тайно втікає з України, залишаючи не тільки кримінальну і політичну спадщину державі, а й величезний маєток, що лишився покинутим… Лютий 2015 року. Сьогодні ми згадуємо тогорічні події і вирішуємо, як будемо жити далі. Також вирішується й доля Межигір’я.
Ще 23 лютого 2014 року Верховна рада проголосувала за повернення земель у державну власність. І вже у серпні того ж місяця фактично на держбаланс було повернено 130 га. Проте ще досі не вирішена проблема: що робити з інфраструктурою та будівлями на даній території? Кабмін вважає саму резиденцію важливим доказом злочину екс-президента проти держави. Тому пропонується 3 варіанти розв’язку проблеми, які втіляться виключно тільки після закриття карної справи:
1. Так, як продати майно неможливо, то є ідея шукати інвесторів для створення національного парку;
2. Всі ми бачили, що справжньої архітектурної цінності маєток не несе, пропонується зробити табір відпочинку для дітей. Створити український аналог кримського «Артеку»;
3. Зробити маєток і прилеглу територію центром лікування та реабілітації для військових, які зараз знаходяться в зоні АТО.
Що ж з цього втілиться у життя – депутати вважають, треба вирішувати самим українцям, проте яким чином розпочнеться голосування за найоптимальніший результат, поки що не анонсується.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео