Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Знайдено унікальну книгу - продовження історії про Шерлока Холмса.

Знайдено унікальну книгу - продовження історії про Шерлока Холмса.
159052 ПЕРЕГЛЯДІВ

Друкований пробний буклет пролежав у забутті більше 80 років після першої публікації всього циклу історій сера Артура Конан Дойля. Як книгу було знайдено і яка доля спіткала -  її читайте нижче.


Друкований пробний буклет пролежав у забутті більше 80 років після першої публікації всього циклу історій сера Артура Конан Дойля. Як книгу було знайдено і яка доля спіткала - її читайте нижче.
Невідоме продовження пригод старого доброго Холмса стало відомим суспільству завдяки знахідці історика Уолтера Еліота.
Особливих зусиль Уолтер не прикладав: буклет лежав у нього довгі роки на мансарді.
«Давним-давно мені цю річ подарував один мій товариш. Сорок вісім сторінок щастя лежали у забутті в моєму будинку. Я тоді довго хворів, мені не було часу розбирати подарунки. Як же ж добре, що я тепер врешті-решт знайшов цю книгу!» - зізнається Еліот.
Буклет було досліджено філологами та літературознавцями. Прийшли до єдиного висновку, буклет з історіями під назвою «Книга про Бриг» належить перу Артура Конан Дойля. Він створив продовження пригод знаменитого сищика в рамках благодійного заходу на підтримку збору коштів міста Селкирик (Південно-Східна Шотландія). Справа в тому, що повінь зруйнувала міст, а городяни не мали достатньо коштів, щоб його відновити.
Як вважають самі шотландці, цим жестом письменник проявив неабияку турботу про Селкирик і тому шанують буклет як велику дань пам’яті серу Артуру.
Сьогодні кожен має змогу прочитати, як продовжилися пригоди Шерлока онлайн, щоправда в мережі є тільки англомовний варіант.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео